Climate Invest – 1 år

Climate Invest – 1 år

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Uncategorized

Ett år av biokolsprojektet har redan passerat. Exakt 52 veckor sedan starten v 44 2018, passerar vi 6000 producerade liter biokol. Vi har med hjälp av våra kunder alltså grävt ned 6 m3 klimatpositivt biokol i marken där det sedan odlas diverse grödor – som i sin tur binder ännu mer koldioxid. Det som växer bra i biokol just nu är palsternacka och grönkål. Till nästa år går odlingsförsöken vidare med bland annat vitlök odlad i biokol.

Kommande 52 veckor kommer det hända ännu mer än under de passerade 52 veckorna. Produktionsavdelningen har ökat kapaciteten till 50 liter biokol per timma, återplantering av träd pågår samt att vår produktportfölj utökas med andra produkter inom klimatkompensering och biologisk mångfald både i Sverige och utomlands. Vi satsar på att bygga en hemsida, feedback tas gärna emot från er som är intresserade av biologisk mångfald och klimat/miljö.

Ser med spänning fram emot att få presentera status om 52 veckor igen och hoppas på att våra klimatåtgärder kommer att öka betydligt i storlek. Om du vill vara med och göra skillnad på något sätt så tveka inte att höra av dig!

climateinvest.se

Climate Invest Sweden AB

Nästa inläggLäs fler artiklar