Annas tankar under äppelträdet

Annas tankar under äppelträdet

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Uncategorized

“Vi ärver inte jorden av våra föräldrar, vi lånar den av våra barn”…

Visionen med Climate Invest är att skapa något hållbart – att göra en insats som sträcker sig in i framtiden då kommande generationer ska ta över.

Jag är uppväxt i ett 70-tal då vi tog så mycket för givet-naturen som alltid fanns där. Stunder vid det småländska torpet-mitt inne i skogen.

Jag minns det första besöket på våren innan tjälen gått ur marken, en natur som försiktigt vaknade till liv. Yrvakna fåglar, årsgammalt gräs som torkade sig i vårsolen. Hög, klar luft…

Vid nästa besök hade årstiden dragit sig framåt till högsommargrönska. Blomsterprakt, skogssus och lommens rop vid insjön en sommarnatt.

På hösten plockade vi svamp och kände vemodet när löven föll och ekan drogs upp. Naturen lade sig att vila.

Vår julgran högg vi där mitt i den smällkalla vintern, den stod inbäddad i en snövall. Det fanns alltid mycket snö på vintern. Jag och årstiderna var ett.

Snabbspolning fram till sommaren 2018. Jag sitter pustande under ett av våra fruktträd. Moder Jord är plågad, hon håller andan som en skör gammal dam som förtvivlat försöker förstå vad hennes barn ställer till med. Hon brinner, hon är törstig, hon orkar nätt och jämt existera. Hon har nästan glömt bort hur regnet känns mot hennes hud. Det är länge sen, flera månader… Hon torkar ihop och hennes barn kan bara förtvivlat se på.

Snabbspolning framtiden. Med minnet av Moder Jords kamp så är vi flera som vill förändra och påverka vår framtid. Kvadratmeter för kvadratmeter vill vi upprätta naturen på olika sätt. Skapa balans, se till att naturen och årstiderna får vara kvar. Försvinner dom finns det risk att vi också försvinner.

Vi vill att våra framtida generationer ska få uppleva naturen och dess växlingar som vi har gjort. Vi vill leva på ett sunt sätt så att våra barn kan leva gott och lämna över sin jord till kommande generationer

Skrivet av Anna

Nästa inläggLäs fler artiklar